Hvad er prisen for at få fjernet tapet?

Opdag priserne for at få fjernet tapet med vores guide
+150.000 kunder

Find en Maler

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad er prisen for at få fjernet tapet?

Prisen for at få fjernet tapet er omkring 4.590 kr. Prisen afhænger af rummets størrelse, antallet af værelser, værelsets layout, vægtypen, tapettypen, væggens tilstand og den anvendte teknik til at fjerne tapetet. Et stort rum kan være dyrere pga. mere tid og arbejdskraft. Tapettypen, tilstand og teknik kan også påvirke prisen. Kendskab til disse faktorer hjælper med at forstå omkostningerne og træffe en informeret beslutning. Kvalitet er vigtig ved renovering og vedligeholdelse.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Uanset om du renoverer, omdekorerer eller istandsætter dit hjem, kan opsætning af tapet øjeblikkeligt ændre stemningen og fornemmelsen af ethvert værelse. Før du sætter noget i gang skal dit gamle tapet dog fjernes først. Du kan her læse mere om, hvor meget det koster at få fjernet tapet.

At fjerne tapet koster omkring 4.590 kr. i gennemsnit. Dette kan variere afhængigt af flere faktorer såsom størrelsen af rummet, antallet af værelser, værelsets layout, væggen, tapetets type, væggens tilstand, og teknikken til at fjerne tapetet.

Med alle disse faktorer i tankerne kan prisen for at fjerne tapet være udfordrende og vanskelig. Hvis du har brug for vejledning i at fjerne det gamle tapet, så kan du læse med videre her for at lære mere om, hvor meget det kræver at fjerne tapet og træffe en informeret beslutning til dit hjem.

Faktorer der påvirker prisen for nedtagning af tapet

fjernelse af tapet

Mange faktorer kan påvirke prisen for at fjerne tapet. Vi har listet hver af disse faktorer op nedenfor for at hjælpe dig med at forberede det rigtige budget til dit tapet projekt.

Størrelsen af værelset

Størrelsen på det rum der har brug for tapet fjernelse, påvirker de gennemsnitlige omkostninger for at fjerne tapet. Et stort rum vil kræve mere tid og arbejdskraft og derfor blive dyrere i omkostninger.

Værelsets layout

Bortset fra størrelse, så påvirker rummets layout også prisen for fjernelse af tapet. Værelser, der har en mere kompliceret form, koster mere end rektangulære eller firkantede værelser. Derudover vil der til værelser med højere til loftet være brug for mere udstyr, såsom stiger, og dermed vil omkostningerne blive højere.

Typen af tapet

Prisen for at fjerne tapet varierer også afhængigt af typen af tapet. Aftageligt tapet er ofte det nemmeste at arbejde med fordi det ikke behøver iblødsætning eller dampning før det kan fjernes. Ikke-porøse tapeter, akryl, eller vinyl tapet er de sværeste at arbejde med, da vand ikke så nemt kan komme igennem materialet. Her vil yderligere udstyr eller en mere kompleks teknik være nødvendig for at fjerne tapetet, hvilket resulterer i højere omkostninger.

Tapetets tilstand

Den aktuelle tilstand af dit tapet påvirker også, hvor meget det vil koste at fjerne tapetet. Hvis der er flere lag tapet på dine vægge, eller hvis dit tapet er blevet malet over, vil omkostningerne være højere. Hertil kommer, at hvis der er behov for yderligere reparationer på din væg eller gips, så vil dette også påvirke den endelige pris.

Teknik til fjernelse af tapet

Generelt omfatter arbejdet ved at fjerne tapet følgende trin: Fjernelse af tapetet, fjernelse af klæbemiddel og andre rester, slibning, og bortskaffelse af affald. Selvom dette er standardprocessen de fleste følger, så kan fjernelse af tapetet gøres på tre måder. Disse er med damp, ved stripning, eller skrabning. Hver metode varierer i pris, som du kan læse nedenfor.

Pris for forskellige typer af tapet fjernelse

Stripning

Stripning er det mest almindelige valg til fjernelse af tapet på grund af nemhed. Når du fjerner tapetet på denne måde, vil de fleste omkostninger være for arbejdstiden, da arbejdet ikke kræver ekstra udstyr. Lønomkostninger spænder fra 10 til 20 kr. pr. kvadratmeter.

Det er dog kun porøse tapeter der kan fjernes med denne metode. Hvis du vil vide om dit tapet er porøst, kan du prøve at sprøjte lidt vand på et område. Hvis materialet let bliver blødgjort af vandet, så er det porøst. Hvis det ikke bliver blødgjort, er materialet højst sandsynligt ikke-porøst og der vil blive brug for iblødsætning før tapeten kan fjernes fra væggen.

Dampning

Dampning sker normalt ved at lave små huller i tapetet og derefter dampe overfladen med en elektrisk damper, for at løsne limen og nemt skrælle tapetet af. At leje en damper koster normalt omkring 330 kr., adskilt fra lønomkostningerne. Det kan blive dyrere afhængigt af væggenes og tapetets tilstand.

Iblødsætning og skrabning

Når dampning eller stripning ikke er nok til at fjerne tapetet, er det nødvendigt med iblødsætning og skrabning. Dette er den mest arbejdskrævende metode af alle, og indebærer at lave små huller på tapetet med en speciel rulle eller sandpapir, blødgøre tapetet med en bestemt opløsning, og derefter fjerne tapet, lim, og andre rester ved hjælp af et skrabeværktøj. Omkostningerne kan være højere for større værelser og mere komplekse forhold.

Prisliste for fjernelse af tapet

Tjek tabellen nedenfor for at estimere, hvor meget dit tapet projekt vil koste, afhængigt af de opgaver, du har brug for:

Type af jobGennemsnitspris (DKK)
Fjernelse af tapet4.590 kr.
Udlejning af elektrisk damper330 kr.
Opsætning af tapet3.280 kr.
Maling10 til 40 kr. pr. kvm
Oprydning på værelset170 til 590 kr.
Væg reparation270 til 790 kr.

Faktorer der påvirker prisen for fjernelse af tapet

Når du sammensætter dit nydesignede hjem, kan der opstå ekstra arbejde undervejs. For at hjælpe dig med at estimere de endelige omkostninger, har vi sammensat en liste over andre faktorer, der kan påvirke priserne.

  • Maling: Et frisk lag maling kan nemt forbedre udseendet af dit hjem, og få det til at se og føles mere moderne og trendy. Omkostningerne for at fjerne tapet og efterfølgende male, vil afhænge af rummets størrelse og væggenes tilstand. I gennemsnit koster det omkring 10 til 40 kr. pr. kvadratmeter at male.
  • Rengøring: Efter en dag med stripning og skrabning, kan du med fordel benytte en oprydnings opgave og få hjælp til at sætte tingene tilbage på plads. Dette koster omkring 170 til 590 kr.
  • Væg- og tapetreparation: Hvis dine vægge eller dit tapet har brug for reparation, før du maler eller sætter nyt tapet op, kan en altmuligmand hjælpe dig med at klare alle de nødvendige forberedelser. Omkostningerne ved at ansætte en handyman spænder fra 270 til 790 kr. i timen.

Skal du gøre det selv eller hyre en professionel?

Hvis du vil spare lønomkostningerne og fjerne tapetet selv, er der et par faktorer, der skal overvejes, før du sætter projektet i gang.

For det første er gør-det-selv projekter gode, især hvis du har tid og fokus. Hvis du har tidligere erfaring med lignende opgaver, vil det hjælpe dig til at klare projektet godt. Men hvis du ikke har erfaringen eller ekspertisen, er det bedst at overlade det til de professionelle, da det at gøre ting på egen hånd kan føre til mere rod og beskadigede vægge i det lange løb. Dette kan påvirke strukturen i dit hjem og vil være meget dyrt i fremtiden.

Selvom fjernelse af tapet lyder enkelt og ligetil, så er der brug for en række færdigheder for at udføre projektet problemfrit. Du skal være klar til at udføre mange timers hårdt arbejde i dagevis. Du skal også være komfortabel med at arbejde oppe i højder, især hvis du har højt til loftet.

Ud over disse, kan viden om forskellige vægtyper, tapetmaterialer, og teknikker til tapet fjernelse få dig langt. Disse vil hjælpe dig med at beslutte den bedste metode til at fjerne dit tapet, med den mindst mulige mængde rod.

Endelig beskytter vores mure os hele dagen og hele natten. Når du selv fjerner tapet, skal du være parat til at håndtere potentielle skader, skimmel, og meldug angreb, eller endda råd og skader fra insekter på dine vægge.

Hvis du vil springe over rodet og stresset, kan en professionel hjælpe med at fjerne dit tapet. Uanset om du har porøse eller ikke-porøse tapeter eller de er klar til stripning, så få hurtigt et personligt tilbud på din opgave, når du opretter den på Handyhand.

Sådan fjerner du gammel tapet nemt og effektivt

Spørgsmål og svar

  • Teksturerede tapeter, som savsmuldstapet, er ofte mere udfordrende at fjerne sammenlignet med aftagelige tapeter på grund af deres struktur. Men intet tapetmateriale er for svært for en erfaren handyman at fjerne. Savsmuldstapeter kan fjernes enten ved dampning eller ved iblødsætning med en opløsning og derefter skrabning. Fjernelse af savsmuldstapet koster ofte mere end den gennemsnitlige pris.

  • Fjernelse af tapet og tapetsering på ny koster omkring 660 til 6.550 kr. eller 3.280 kr. i gennemsnit. Omkostningerne varierer afhængigt af størrelsen af væggene, tapet typen, og væggenes tilstand.

  • Hvis dine vægge udviser tegn på skade på grund af skadedyr, råd, eller skimmelsvamp, så er det tid til at få dine tapeter fjernet og dine vægge repareret. Men hvis dine vægge stadig er i god stand, kan fjernelse af dit gamle tapet hjælpe med at opfriske dit hjems overordnede udseende. Med et frisk lag maling eller en ny rulle tapet, kan du øjeblikkeligt få dit hjem til at se mere sofistikeret eller mere trendy ud.

Skrevet af