Maling af lejlighed pris

Få et overblik over priserne på maling af lejligheder og undgå at betale for meget
+150.000 kunder

Find en Maling af lejlighed

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Maling af lejlighed pris?

Maling af lejlighed koster typisk mellem 450-575 kr. pr. time inkl. moms, eller 75-150 kr. pr. m2, af en professionel maler. Prisen for at male en lejlighed afhænger derfor af, om du betaler pr. time eller pr. m2. Omkostningerne kan variere baseret på mængden af maling, om du gør det selv eller hyrer en professionel, samt malingens glans. Forberedende arbejde som slibning af vægge og fjernelse af gammel maling kan også påvirke prisen.Gratis AI Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et onlineestimat ud fra de bedst bedømte udbydere, på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Hvis man gerne vil give sin lejlighed liv igen, så er det ofte maling man tænker på først. Men ofte bliver malerprojektet tilsidesat, fordi det kan virke uoverskueligt med alle de opgaver, som skal udføres, inden du går i gang.

Derfor er en af de første overvejelser normalt, om du skal gøre det selv eller betale dig fra det. Timeprisen for en maler, ligger mellem 360-460 kr. i timen, ekskl. moms. Hvilket giver 450-575 kr. i timen, inkl. moms.

Hvis du betaler din maler pr. m2. svinger prisen fra 75-150 kr. pr. m2.

Hvad koster en maler til lejligheden?

Når du overvejer et malerprojekt, er det en god ide at forstå de forskellige omkostninger, der kan være forbundet med projektet. Priserne varierer, alt efter om du vælger at udføre arbejdet selv eller ansætte en professionel maler. Herunder har vi lavet en tabel, der viser priserne, både pr. time og pr. kvadratmeter, for at give dig et bedre overblik.

PristypePris ekskl. moms (DKK)Pris inkl. moms (DKK)
Timepris360-460 kr./time450-575 kr./time
Pris pr. kvadratmeter75-150 kr./m290-180 kr./m2.

Bemærk, at disse priser er vejledende, og den faktiske pris kan variere afhængigt af det specifikke projekt, malerens erfaring, og om der er ekstra arbejde involveret, som f.eks. slibning af væggene. Når du planlægger dit malerprojekt, skal det tages med i betragtningen, før du beslutter dig for, hvad der er bedst for dig og dit budget.

Vil du kun have malet loftet i lejligheden, bliver priserne typisk bestemt pr. m2. Prisen ligger typisk mellem 1.500-8.000 kr. for et projekt. 

Loftets størrelseGennemsnitlige omkostninger (DKK)
Op til 10 m21.500-3.000 kr.
10-20 m23.000-5.000 kr.
Over 20 m25.000-8.000 kr.

Overvejelser, der kan påvirke prisen for dit malerprojektet

 • Hvor meget skal males?
 • Gør det selv eller professionel?
 • Hvilken glans skal din maling have?
 • Skal betalingen baseres på pr. time eller  pr. m2?
 • Skal væggen slibes ned?

Hvor meget skal males?

Du skal vurdere om hvor meget skal males i din lejlighed, ved at måle op i kvm. Tag dit målebånd eller tommestok, hvor du skal beregne bredde, højde og gang tallene sammen, for at finde væg kvm.

Vurder din lejlighed, hvad skal males, og hvad skal ikke. Skal der males vægge, paneler, dørkarme, vinduer eller radiator? Man kan male mange ting, hvis man vil. Men hvad har brug for at blive malet?

Gør det selv eller professionel?

Skal du selv male eller skal du have en professionel, til at gøre arbejdet for dig? Med en professionel stiger prisen, men de vil være hurtigere til at færdiggøre projektet og få din lejlighed klar. 

Hvilken glans skal din maling have?

Når du vælger din glans til væggen, skal du tænke på hvor meget genskin din væg skal have. Nemlig hvor modtagelig for lys, bliver din væg? 

Når man snakker om vægmaling, bliver der oftest brugt maling med glans 5-10, da din væg skal være mere modtagelig for lys end loftet. Tallene står for procentdel af lak, som malingen indeholder.

Betal i timen eller pr m2?

Som tidligere nævnt skal du tænke over, hvor meget skal males. Ikke kun for væggen og karmens skyld, men også for prisen. Undersøg hvad der i sidste ende er billigst, i forhold til hvor meget der skal males. 

Hvis kun en væg skal males, kan prisen varierer meget i forhold til, hvorvidt der betales pr. m2 eller maleren bliver betalt i timesats. Prisen pr. m2 afhænger altså at mængden af maling. 

Skal væggen slibes ned?

Hvis du har en helt ny lejlighed, som aldrig er blevet malet før, skal du altid slibe din væg inden du maler. Du skal nemlig have en ren og fin overflade, inden du maler.

Der er flere muligheder for dig, når du skal fjerne din gamle maling:

 • Vinkelsliber
 • Spartel
 • Varmepistol

Du kan bruge en vinkelsliber. Du skal dog være opmærksom på at undgå at store ridser og huller. Den bedste anbefaling, når det kommer til at fjerne din gamle maling, som skaller af væggen, er spartel og varmepistol. 

Hvor kan du finde en maler?

En maler kan skabe den helt rigtige farve og give nyt liv til dine rum. Med den rette viden og erfaring kan de anvende særlige teknikker, afhængigt af overfladen og dine ønsker, for at levere et smukt og friskt resultat. Hos Handyhand kan du hurtigt finde en maler til at få fuldført dit malerprojekt. Det er nemt at oprette en opgave og finde maleren til dit projekt. Beskriv gerne i opgaven, hvad du vil have hjælp til samt hvorvidt væggen er klargjort eller ej. 

Sådan maler du selv din lejlighed

Spørgsmål og svar

 • En større lejlighed vil gøre det nemmere for en maler, det der ikke skal flyttes materialer lige så tit. Kvadratmeter prisen falder for større lejligheder. Prisen for en nymalet, 4-værelses lejlighed bliver 9500-10.000 kr.

 • Hvis du bor til leje, står du som lejer for vedligehold af lejligheden. Privat udlejer må gerne indgå i kontrakten, at lejer skal stå for maling af lejlighed ved fraflytning. Hvis kontrakten ikke nævner, at lejer skal stå for maling, så står udlejer udelukkende for ny maling af lejlighed, efter fraflytning af lejer.

 • At male en hel lejlighed, tager 90% af tiden 1-2 dage. Større lejligheder, eller gør det selv projekter, kan have en mulighed for at arbejdet kan tage 4-5 dage.

Skrevet af