Hvad er prisen for tapetsering?

Find ud af hvad det koster at tapetsere dit hjem med vores guide til priser
+150.000 kunder

Find en Opsætning af tapet

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad er prisen for tapetsering?

Prisen for tapetsering er mellem 660 og 6550 kr. gennemsnitligt. Prisen kan variere baseret på rummets størrelse, tapettype og rummets tilstand. Andre omkostningsfaktorer inkluderer materialer og arbejdskraft. Yderligere omkostninger kan opstå ved vægtilstand, fjernelse af gammelt tapet og specifikke tidskrav. Hvis der er huller og revner, kan slibning og forsegling øge prisen. Du kan spare penge ved selv at fjerne det gamle tapet.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Uanset om du vil skabe liv i et gammelt værelse, eller om du bare vil dække over nogle huller og revner der er dukket op gennem årene, vil et nyt tapet kunne hjælpe her. Det kan dog være frustrerende at sætte dit eget tapet op, da rynker, bump, og bobler er svære at undgå, hvis man ikke har prøvet sådan en opgave før.

Med nogle meter der skal dækkes og en begrænset tid til rådighed, kan det være en god ide at ansætte en professionel, til at hjælpe dig med opgaven. Den gennemsnitlige pris for tapetsering er 660 kr. til 3.280 kr. eller 6.550 kr. i gennemsnit. 

Denne pris kan dog blive højere eller lavere, afhængigt af rummets størrelse, type tapet, og rummets tilstand. Der er to vigtige omkostningsfaktorer, når du skal have opsat nyt tapet:

 • Udgifter til materialer (tapet omkostninger)
 • Udgifter til installation eller arbejdskraft (tager ofte en til tre dage)

Med vores prisguide kan du finde ud af præcis hvor meget tapetsering koster og træffe et informeret valg til dit eget hjem.

Faktorer der påvirker prisen for tapetsering

mand holder 4 tapetruller

Talrige faktorer påvirker tapetseringsprisen. Vi har listet hver af disse faktorer op nedenfor, for at hjælpe dig med at navigere i omkostningerne og undgå overraskelser.

Størrelse på værelse

Rummets størrelse påvirker hvor meget tapet der skal opsættes. For at få et mere præcist tilbud, skal loftets højde samt længde og bredde af rummets vægge måles.

Værelsestype

Bortset fra størrelse, påvirker typen af rum også hvor meget tapetseringen vil koste. Soveværelser er ofte de mest ligetil i design. Hvor værelser med mere komplekse strukturer og flere vinduer, døre, skabe, og indbyggede skabe vil være mere kompliceret at sætte tapet op i. Derfor vil disse rum ofte have højere gebyrer.

Typen af tapet

Når det kommer til tapet, er der en lang række designs og typer at vælge imellem. Selvfølgelig vil den type tapet, der skal bruges, også have betydning for prisen. Opsætning af flok tapet er normalt dyrere til en pris på 530 kr. pr. rulle. Prisen for opsætning af vinyl tapet starter ved 200 kr. pr. rulle. Imidlertid er brugerdefineret tapeter de dyreste og kan kommr op på flere hundrede kroner pr. rulle.

De mest almindelige typer tapet er:

 • Liner tapet: Også kendt som foringspapir, denne type tapet er lavet af papir eller glasfiber.
 • Tapet med tryk: Denne type er almindeligt anvendt og fås i mange forskellige farver og mønstre.
 • Vinyl tapet
 • Tapet af folie
 • Flok tapet
 • Mylar tapet
 • Bambus tapet

Tilstand af væggen

Tilstanden af dine vægge vil også påvirke hvor meget det koster at få tapetseret. Hvis der er huller og revner på væggen, er en slibning og forsegling af væggene derfor nødvendig. Prisen vil derofr blive højere. Hvis der er røg- og fedtpletter på vægge og lofter skal disse ligeledes behandles først, da det kan forhindre tapetet i at klæbe ordentligt til væggene. Udover dette vil eventuel nedtagning af gammelt tapet og rester også blive indregnet i prisen. Hvis du vil spare udgiften for nedtagning af gammelt tapet, kan du forberede dine farvede vægge ved at vaske og skrubbe dem før tapetseringen.

Kvadratmeterprisen for tapetsering

Hvor meget prisen vil være for tapetseringen vil først og fremmest variere afhængig af rummets størrelse. Mindre værelser koster omkring 2.620 kr. til 3.280 kr. for tapetseringen, mens større værelser koster omkring 5.240 til 13.100 kr. Disse priser inkluderer ikke omkostningerne for at strippe en væg, dette varierer yderligere fra 530 til 13.100 kr. i gennemsnit:

Størrelse på værelseOpsætning- og materialeomkostninger (DKK)
100 kvadratmeter2.620 til 6.550 kr.
200 kvadratmeter5.250 til 13.100 kr.
300 kvadratmeter7.860 til 19.650 kr.
500 kvadratmeter13.100 til 32.740 kr.

Yderligere faktorer der påvirker prisen

Bortset fra ovennævnte omkostninger, kan andre faktorer påvirke prisen for tapetsering:

Damper

Hvis du lige er flyttet ind i en ny lejlighed og ønsker at få tapetet ændret, så skal du vide, at nogle tapeter har brug for en damper, før det kan fjernes. Dette vil koste cirka 100 kroner for en halv dags udlejning.

Tidsplan for opsætningen

Malere følger ofte normal arbejdstid. Hvis du bestiller opgaven til at blive udført om aftenen, i weekender, eller på helligdage, kan arbejdsgebyret blive højere.

Minimumsgebyrer

Bortset fra deres udstyr, har malere også andre omkostninger som transport, husleje, og andre administrationsomkostninger, de har brug for at administrere. De opkræver ofte et minimumsgebyr for at dække disse. Et minimumsgebyr vil sikre dem, at jobbet er værd at bruge tid og indsats på.

Maling

Hvis du har brug for at få en del eller dele af værelset malet, for at det skal matche dit nye tapet, vil dette koste omkring 20 til 40 kr. pr. kvadratmeter.

Gør-det-selv eller ansætte en professionel

Spar tid

Opsætning af tapet er et krævende job der omfatter masser af måling, tunge løft, og estimering. Selv om du måske har tidligere gør-det-selv erfaring, vil en dygtig maler hurtigt kunne klare jobbet og spare dig for tid og kræfter.

Bedre udførelse

Skarp opmærksomhed på detaljer er nødvendig, når du tapetserer. Du er nødt til at gå strategisk til værks med, hvordan du tilpasser mønstre for at sikre, at disse er korrekte gennem hele rummet. Du skal også arbejde med hjørner og kanter og være opmærksom på, at disse skaller let af.

Med deres mange års erfaring kan malere opsætte dit tapet godt med glatte kanter og efterbehandling. Da tapet er dyrt, vil du helt sikkert gerne have mest muligt ud af dit køb og ikke lade noget gå til spilde.

Længerevarende vægge

Hvis tapetet er opsat korrekt på vægge i god stand, kan tapet holde op til 20 år. Malere har viden omkring behandling og reparation af forskellige skader, såsom revner og huller, skimmel, meldug, røg, og fedtpletter. De vil kunne sørge for, at dine tapetserede vægge vil holde længere, og du vil få mest muligt ud af dit budget ved at behandle disse problemer før tapetseringen.

Få den bedste tapetsering ved at ansætte en professionel til at opsætte dit nye tapet på Handyhand. Bare opret en opgave, og du får personlige tilbud på kort tid.

Hvordan tapetsere man en væg?

Spørgsmål og svar

 • Tapetsering tager normalt en til to dage at klare. Dette kan dog tage længere eller kortere tid, afhængigt af antallet af værelser, størrelsen af rummet, og kompleksiteten af jobbet. For værelser på omkring 10 kvadratmeter kan det tage op til fire timer. For 30 kvadratmeter kan opgaven tage op til tre dage. Hvis reparation af væggen er nødvendig, vil jobbet tage længere tid, og gebyrerne vil være højere.

 • Sørg for at dine møbler og apparater er væk fra væggene og ikke kommer i vejen for maleren eller dekoratøren. Hvis en damper er nødvendig for at fjerne gammelt tapet, skal du muligvis dække gulve, malerier, og andre genstande, der kan blive beskadiget, når de udsættes for damp.

 • Teknisk set kan du opsætte et nyt tapet oven på et gammelt. Dette kan dog føre til vækst af skimmel og meldug især for vinyl tapet. Dette kan også påvirke kvaliteten af dit tapet og holdbarheden.

 • At finde den bedste type tapet til dit hjem kan være vanskelig med antallet af tapeter man kan vælge imellem. Den generelle tommelfingerregel er at vælge afhængigt af det rum, hvor tapetet skal være. For eksempel er vinyltapeter bedst til badeværelser eller køkkener hvor der er højere niveauer af fugt og fedt eksponering.

Skrevet af