Skadedyrsbekæmper i uniform anvender pesticider under sofa for væggelusbekæmpelse i hjemmet.

Hvad koster det at få bekæmpet væggelus?

+150.000 kunder

Find en

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvor meget koster behandling mod væggelus?

Det koster i gennemsnit 17.000 kr. at få behandling mod væggelus, men priserne kan variere fra 2.400 kr. til 42.000 kr. afhængigt af infestationsniveauet. Priserne for at få bekæmpet væggelus varierer afhængigt af hvor stor infestationen er, din beliggenhed og udryddelsesmetoden. Derfor ligger priserne mellem 2.400 kr. og 42.000 kr., og som regel koster det mellem 280 kr. og 520 kr. pr. kvadratmeter for at få bekæmpet væggelus.



Gratis AI Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et onlineestimat ud fra de bedst bedømte udbydere, på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Den gennemsnitlige omkostning for behandling mod væggelus er 17.000 kr., men tjenesterne spænder fra 6.800 kr. til 27.200 kr. Omkostningerne for udryddelse af væggelus varierer baseret på dit hvor stort infestationen er. Omkostningerne kan dog variere bredt fra 2.400 kr. til 42.000 kr. afhængigt af faktorer som beliggenhed, angrebets alvorlighed og din foretrukne udryddelsesmetode.

Gennemsnitlige priser for udryddelse af væggelus i Danmark

Område

Pris (DKK)

Normalinterval6.800 - 27.200 kr
Gennemsnit17.000 kr
Lavt niveau2.400 kr
Højt niveau42.000 kr

Priser for fjernelse af væggelus i forskellige værelser

Det koster fra 1.400 kr. til 2.800 kr. pr. rum eller omkring 280 kr. til 520 kr. pr. kvadratmeter at få bekæmpet væggelus. Flere rum og kvadratmeter kræver mere tid og forsyninger, hvilket øger dine omkostninger. De følgende omkostninger afspejler en enkelt professionel væggelusbehandling.

Antal værelser

Omkostninger (DKK)

1 soveværelse2.000 – 4.500 kr 
2 soveværelser4.800 – 6.800 kr 
3 soveværelser7.200 – 10.000 kr  
Hele huset10.000 – 42.000 kr

Faktorer der påvirker omkostningerne for at få fjernet væggelus

Mens væggelus bestemt er et almindeligt problem, er ingen angreb helt ens, så dine omkostninger vil afhænge af nogle få faktorer.

  • Lokation: Lejlighedsbygninger kan være hotspots for væggelus, der spreder sig fra lejlighed til lejlighed, og udryddelsesomkostningerne kan være tre gange højere i områder med mange lejligheder i større byer. Faktorer som lokale arbejdskraftomkostninger, forsyningspriser og generelle leveomkostninger kan også påvirke din endelige regning.
  • Antal besøg af skadedyrsbekæmperen: Udryddere kan være nødt til at foretage flere besøg til en pris på cirka 2.900 kr. til 4.500 kr. pr. besøg. En første inspektion koster 500 kr. til 1.400 kr., og en opfølgningsaftale cirka fire til seks uger efter din første udryddelsesservice koster også omkring 500 kr. til 1.600 kr. Nogle angreb kræver to til tre besøg, og meget omfattende angreb af væggelus kan kræve kvartalsvise, månedlige eller endda halv-månedlige behandlinger.

Antal besøg

Gennemsnitlige omkostninger (DKK)

Én gang5.500 – 7.000 kr 
Kvartalsvis12.500 – 16.800 kr
Månedlig34.500 – 49.800 kr
Halv-månedlig37.500 – 57.200 kr

Yderligere omkostninger for prisen ved fjernelse af væggelus

Mens en gennemsnitlig udryddelsesservice for væggelus koster omkring 6.800 kr. til 17.000 kr., kan et mere omfattende angreb koste 27.200 kr. til 42.000 kr. Alvorlige angreb kræver mere tid og ressourcer at udrydde, hvilket vil få omkostningerne op.

Angrebets alvor

Gennemsnitlige omkostninger (DKK)

Mild700 – 6.800 kr 
Moderat6.800 – 17.000 kr 
Alvorlig27.200 – 42.000 kr

Priser baseret på type af behandling for at fjerne væggelus

Omkostninger for behandling af væggelus spænder fra mellem 1.900 kr. og 5.400 kr. pr. rum for kemiske behandlinger til over 350.000 kr. for at gasse et stort lejlighedskompleks fyldt med væggelus. Du betaler mere for ikke-kemiske metoder som damp.

Behandlingstype

Omkostninger (DKK) pr. kvm

Varmebehandling/termisk750 – 2.250 kr
Gasning3.000 – 6.000 kr 
Kemikalier, gift og pesticider1.500 – 3.750 kr
Damp1.500 – 5.550 kr 
Frysning2.250 – 4.500 kr

Nedenfor ser du metoderne til at fjerne og bekæmpe væggelus uddybet:

  • Gasning: Gasning kan være den eneste mulighed, hvis lejligheden er hårdt ramt af væggelus, der ikke reagerer på andre væggelusbehandlinger. Gasning er også den bedste løsning, hvis dit hjems struktur og fundament skal behandles. Mens denne metode er meget effektiv, kan den være potentielt skadelig for både mennesker og kæledyr i hjemmet.
  • Varmebehandling/Termisk: Termiske behandlinger med varme er kemikaliefri, hvilket gør dem ideelle til hjem med børn eller dem med allergier eller andre følsomheder. De er også den mest overkommelige behandlingsmulighed. Dog betyder denne ikke-kemiske væggelusbehandling, at der ikke er nogen langsigtet måde at håndtere eventuelle overlevende æg eller insekter på. Derfor vil mange professionelle foretage varmebehandlinger og følge op med kemikalier for at forhindre, at infestation kommer tilbage.
  • Kemikalier og pesticider: Kemikalier og pesticider er omkostningseffektive og typisk succesfulde, men de er ikke uden sundhedsrisici for både mennesker og kæledyr. Desværre er der en chance for, at hele kolonien ikke bliver elimineret, og behandlingen kan kræve gentagne sessioner.
  • Damp: Ligesom varmebehandling bruger damp høje temperaturer til at dræbe væggelus og deres æg. Dog har damp den ekstra fordel at kunne trænge dybt ind i stof, tekstil og møbler, hvilket gør det muligt at målrette en mere omfattende behandling. Damp er hverken den billigste eller dyreste løsning, men det er effektivt og vil ikke beskadige møbler og polstring.
  • Frysning: Alle inficerede genstande, møbler og områder, som ikke kan behandles med kemikalier, klargøres til frysning. Dette kan inkludere pakning af mindre genstande i plastikposer eller isolering af større områder, der skal behandles med mobile fryseenheder. Med fryseenheder påfører skadedyrsbekæmperen den ekstreme kulde direkte på væggelusenes skjulesteder. Den kolde luft fryser væggelus og æg hurtigt, hvilket dræber dem. Det koster typisk mere end damp- eller varmebehandling, men det fungerer godt i rum, der er sårbare over for varmeskader.

Hvordan finder jeg en skadedyrsbekæmper?

Hvis du har problemer med væggelus, kan du finde din skadedyrsbekæmper på Handyhand.dk. Du skal bare oprette din opgave ved at beskrive dine behov for fjernelse af væggelus, og så byder vores skadedyrsbekæmpere. Så kan du vælge den skadedyrsbekæmper, der bedst matcher dine behov og ønsker til pris. Du kan se hver skadedyrsbekæmpers tidligere anmeldelser, så du er sikker på, at de er troværdige.

Vores online platform er en fleksibel og billig måde at få hjælp til fjernelse af væggelus helt efter dine egne ønsker. Du kan også få et onlineestimat på prisen, inden du opretter opgaven, så du kan give et bedre og mere realistisk bud. På den måde får du også de mest retvisende bud fra skadedyrsbekæmpere på Handyhand.

Hvad er tegn på, at man har væggelus?

  • Bidmærker: Væggelus bider typisk på eksponerede hudområder som ansigt, nakke, arme og hænder. Bidene kan være røde, kløende og ofte arrangeret i linjer eller klynger og give kløe og hudirritation.
  • Blodpletter: Små, rustfarvede eller røde pletter på lagner, madrasser eller tøj kan være blodpletter fra knuste væggelus.
  • Fækalpletter: Mørke, små pletter (størrelsen af en kuglepen-prik) på lagner, madrasser, vægge og møbler er fækalpletter fra væggelus.
  • Voksne væggelus: Små, flade, ovale og rødbrune insekter, der er omkring 4-5 mm lange. De er ofte skjult i madrasser, sengetøj, bag billeder, i møbler og andre skjulesteder i løbet af dagen.

Spørgsmål og svar

  • Det afhænger af hvor stort angrebet af væggelus er. Nogle små angreb kan behandles med en enkelt behandling, mens andre kan kræve to til fire besøg over en periode på tre til seks uger. Det bedste råd er at handle hurtigt ved første tegn på væggelus for at undgå, at det spreder sig.

  • Det er ikke nødvendigt at forlade hele hjemmet efter en behandling, men det er vigtigt at holde sig ude af de behandlede rum i mindst fire til fem timer efter behandlingen. I de fleste tilfælde kan man vende tilbage til at sove på sin eksisterende madras og bruge sine møbler, men det er bedst at bekræfte dette med din skadedyrsbekæmper.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en