Hvad koster en tagrensning?

Få et overblik over priserne på tagrensning og hvad du kan forvente at betale
+150.000 kunder

Find en Rengøring af tag

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster en tagrensning?

En tagrensning koster typisk mellem 170 og 230 DKK i timen. Prisen for en tagrensning kan variere afhængigt af geografisk område og tagets behov. Omkostningerne ved serviceydelser kan variere fra sted til sted, og tagtypen og omfanget af rengøringen påvirker også prisen. Det er vigtigt at tage højde for disse faktorer ved vurdering af prisen for en tagrensning.Gratis AI Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et onlineestimat ud fra de bedst bedømte udbydere, på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Trænger du til at pifte udseendet på dit hus lidt op? Nogle gange kræver det lidt mere end rengøring af tagrende, vinduer og lignende. Hvornår har du sidst undersøgt, hvordan det står til med husets tag? Er det lang tid siden, at der blev gjort noget ved taget, er det måske blevet tid til en rengøring. Tagrensning handler nemlig ikke kun om at sprøjte med vand. 

Gennemsnitsprisen for tagrensning er 170 - 230 kr. i timen. Prisen afhænger dog meget af det område, du bor i, og en timepris på 420 DKK er derfor også mulig alt efter, hvor du bor. Vi har lavet denne prisguide, som du kan henvise til, når du indsamler priser for en tagrensning.  

Hvilke forskellige typer tagrensning findes der?

Inden vi drøfter de forskellige rengøringsmetoder, skal du først vide, hvilken type tag du har. Dette vil hjælpe dig med at vurdere, præcis hvad det kan koste at få renset. 

Type af tagBeskrivelse
TerraceEt tag, der har et fladt område, oftest som brug til overdækket en terrasse. 
Sadeltag (halvt dobbelt eller fritstående)Et tag indeholdende to sidehældninger og en gavl mod enden.
Valmtag (halvdelt eller fritliggende)Et tag uden lodrette ender og skråninger, som hænger ud over muren.

Hvilke områder skal renses?

Et tag består af flere dele - faktisk tre dele, som vi dykker ned i her.

Tagrenden

Tagrenden er placeret ved ​​tagets kant, og dens primære formål er at fange regnvandet samt sikre, at det løber ned til jorden og kloakkerne. Ligesom andre dele skal den også rengøres, da bl.a. kan sætte sig fast og danne klumper i tagrenden. 

Det siges, at du bør rense dine tagrender mindst en gang hvert andet år. Men hvis du bor i nærheden af ​​områder med mange træer, kan de hurtigt blive tilstoppet. For god vedligeholdelse kan du tage en hurtig gennemsejling hver tredje måned. Ønsker du at få en ekspert til at tage et kigge, kan du kontakte en ekspert i tagrenderensning i din by. Prisen for tagrensning ligger i gennemsnit mellem 420 - 920 DKK.

Skunken 

Skunken er rummet mellem dit tag og loftet. I dette hulrum kan der ofte samles snavs, støv og eventuelle skader fra bl.a. mus.

Eftersom skunken er en indvendig del af taget, bør åbning og tætning af taget altid foretages af en professionel. Rengøring og vedligeholdelse koster mellem 280 - 420 DKK pr. kvadratmeter, hvoraf prisen for tætning af taget kan ligge på 32.200 - 55.260 DKK. 

Der findes ikke nogen bestemt tidsramme for, hvornår skunken bør renses, da dette ofte kræver en hel udskiftning. Det er bedst at få en ekspert til at se på taget og vurdere, om det skal renses.

Tagsten

Er dit tag lavet af tegl, har det en gennemsnitlig levetid på 100 år, hvor betontag har 50 års levetid. Meget lig de andre dele af taget, kræver tagstenene også pleje. Den bedste måde du selv kan rense dine tagsten på er blandt andet ved at rense dem med en skraber. Dette hjælper med at fjerne mos. Du kan også få en professionel tagrenser til at hjælpe dig. Der er igen ikke en specifik tidsramme for vedligeholdelsen af tagsten, men regelmæssig rengøring er påbudt, da disse uden tvivl er den mest udsatte del af taget. 

Hvilke rengøringsmetoder findes der? 

Der findes forskellige rengøringsmetoder, når det kommer til tagrensning. Helt afhængigt af den tagtype, vi har med at gøre samt det endelige rensningsresultat, findes der disse 5 mere almindelige fremgangsmåder:

RengøringsmetoderBeskrivelse
Manuel vask og skrubEn skånsom rengøringsmetode, der har til formål at fjerne mos.
HøjtryksrensningEn højtryksrenser bruges til grundig tagvask. Vær opmærksom på, at taget kan beskadiges, hvis det ikke gøres ordentligt.
KlorblegningDenne metode involverer brugen af kemikalier såsom klor og natriumpercarbonat.
LøvblæserHer bruges en løvblæser til at fjerne snavs fra taget.

Husk på at omkostningerne stadig kan variere afhængigt af tagtype og størrelse. 

Hvordan kan tagrensning påvirke min økonomi? 

Generelt mener eksperter, at det er en god idé at få renset taget mindst en gang om året. Vi har to måder hvorpå, tagrensning kan have en positiv indflydelse på din daglige økonomi. 

Spar penge på elregningerne

Et rent tag er ikke kun ensbetydende med solid vedligeholdelsesindsats - det kan nemlig også hjælpe med at skære ned på dine el-udgifter. Udover at beskytte huset, hjælper taget nemlig også med at regulere temperaturen. Et misligholdt lavkvalitetstag giver en utilstrækkelig varmeregulering, og vil derfor hæve varmeforbruget over tid. 

Varmeregulering er godt for både sommer og vinter. Kulde- og hedebølger er lige frustrerende. Om vinteren skruer vi op for varmen, og om sommeren tændes blæseren. Disse problemer kan afhjælpes ved grundig tagrensning. 

Højere kvalitet af hjemmet

Ikke nok med at et rent tag er lig med et smukt tag, det vil også hæve salgsprisen for din ejendom. Insekter og snavs vil højst sandsynligt også holde sig væk fra et rent tag, primært fordi det er blevet holdt ved lige i årenes løb. 

Skal du have renset eller udskiftet dit tag?

Det har stor betydning om et tag bare kræver en god omgang rensning eller om det i virkeligheden trænger til en udskiftning. Ifølge eksperter har forskellige tagmaterialer, forskellig levetid. Her er nogle af de mest almindelige tagmaterialer og deres levetid.

TagmaterialeGennemsnitlig forventet levetid
Træ 20 - 25 år
Gummi tag30 - 50 år
Metal tag50 - 75 år
Tegl50 - 100 år

Mens disse er den gennemsnitlige levetid, spiller flere miljømæssige faktorer ind og kan enten forlænge eller forkorte deres forventet levetid. Så hvordan ved du, om du skal udskifte dit tag? 

Tagets alder spiller en rolle

Nogle gange behøver taget ikke være ved at falde fra hinanden for at vise dets alder. Udadtil kan det nemlig godt lade til at være i orden, men det er ikke altid de synlige skader der er værst - eller som kommer først. Har du mistanke om, at der er “usynlige” skader på dit gamle tag, så kontakt en professionel for at få det undersøgt. Så ved du om der er behov for en udskiftning eller ej.

Beskadigede tagsten

Selvom der findes mange måder, hvorpå du kan redde dine tagsten, så er det vigtigt at huske, at beskadigede tagsten kan medføre andre problemer. Det vil ikke kun påvirke varmereguleringen i dit hjem. Det vil også samle en masse mos og snavs - to ting, der med tiden vil forårsage yderligere skader. 

Skifersten skal beskytte taget 

Er det tid til at reparere skiftersten laget på dit tag, fordi det er beskadiget eller løsnet? Hvad enten der er tale om alder eller mos, så er det tid til at kontakte en specialist.

Uanset om du vælger gør-det-selv eller professionel tagrensning, varierer omkostningerne afhængigt af tagtype og rengøringsmetode.

Rensning af taget for alger

Spørgsmål og svar

  • Mens brug af en højtryksrenser er en hurtig måde at slippe af med snavs, kan det mindste uheld af en begynder eller en person med ringe ekspertise forårsage yderligere skade på dit tag. Det er derfor bedst at konsultere med en ekspert, for derved at vurdere hvilken rengøringsmetode, der passer bedst til dit tag.

  • Det er altid bedst at have en ekspert til at hjælpe dig med at bestemme, hvordan du bedst håndterer din situation. Ikke alene vil det koste dig mindre på lang sigt, men du behøver heller ikke bruge en masse ekstra tid på at lære, hvordan du gør det.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en Rengøring af tag