Hvad koster installation af brændeovn?

Få et overblik over priserne på installation af en brændeovn med denne guide
+150.000 kunder

Find en Installation af ildsted

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster installation af brændeovn?

Installation af en brændeovn koster i gennemsnit mellem 550 og 1.800 DKK. Prisen for installation af en brændeovn varierer baseret på ovntype, størrelse og kvalitet. Masseproducerede ovne er billigere end specialfremstillede. Omkostningerne inkluderer også installationsmetoden og skorstenens pris. Installation kræver planlægning og teknisk know-how. Korrekt installation sikrer sikkerhed og optimal ydeevne. Overvej tilladelser for en problemfri proces.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

En brændeovn giver hygge og varme - hvem vil ikke gerne have det i sit eget hjem? Det er dog ikke alle ejendomme, som har en brændeovn, men det er muligt at få installeret en brændeovn, hvis dit hus ikke allerede har en. Ønsker du at have en permanent brændeovn, så er der hjælp at hente.

Brændeovne er med tiden blevet erstattet af fjernvarme, hvor husets radiatorer holder hele huset varmt. Dette behøver ikke være en forhindring for, at dit hus kan få en brændeovn. Nu til dags bruges brændeovnen nemlig til meget mere end bare at varme huset op - den skaber glæde, stemning og gode minder.

Prisen for brændeovnsinstallation varierer på baggrund af en række forskellige faktorer. Omkostningerne ligger i gennemsnit et sted mellem 550 - 1.800 kr. De førnævnte faktorer kan blandt andet være brændeovnstype, størrelse, kvalitet og meget mere. 

Vi har sammensat denne letanvendelige prisguide, så du kan få en idé om, hvad det kan koste at installere brændeovn i eget hjem. Du kan herfra vurdere, hvordan og hvorledes du skal gribe processen an, og samtidig lægge få hjælp til at lægge budget.

Fordele ved at installere brændeovn i eget hjem

Installation af brændeovn

Den første fordel er udelukkende i form af muligheden for æstetisk forbedring af huset. Brændeovnen kan være med til at skabe en hyggelig stemning, når du eksempelvis får gæster på besøg, eller når der skal drikkes varm kakao i juletiden med familien. 

Herudover er der følgende 3 fordele ved at have en brændeovn i eget hjem:

Effektiv varme til huset

Ikke alene får du glæden af at kunne nyde varmen, der kommer fra ilden, du kommer også til at spare penge på din varmeregning. Brændeovne hæver nemlig varmen i dit hjem, og du kan derfor skrue ned for radiatorer eller gulvvarme, mens der er gang i pejsen. En ekstra bonus er selvfølgelig, at det er bedre for miljøet. 

Hæv værdien af ​​din bolig

Vidste du, at du med en brændeovn i hjemmet – uanset hvilken type brændeovn det er – kan hæve salgsværdien af ​​dit hus med 10-12%? Dette skyldes, at brændeovnen oftest er placeret i stuen, hvilket er et af de mest centrale rum i hjemmet, efterfulgt af køkkenet. Det ses dog helst, at brændeovnen er af nyere model.

Billig anskaffelse

Den tredje store fordel ved brændeovne er, at de er relativt billige at anskaffe - meget modsat pillefyret. Det betyder samtidig, at ved installation af brændeovn er der minimal service fra professionelle - du kan oftest selv klare rengøring og service, hvilket er godt for økonomien. 

Prisen for de forskellige brændeovnstyper

Lad os dykke ned i de forskellige typer af brændeovne - først skal vi dog have i mente, hvad der kan påvirke økonomien i brændeovns installationen.

  • Størrelse. Denne faktor bestemmer ikke kun størrelsen af selve brændeovnen, men også størrelsen af det rum og det hus, som den skal opvarme. Jo større brændeovn, jo større rum kan den opvarme.
  • Type af brændeovn. Selve materialet som brændeovnen er lavet af har også stor betydning for omkostningerne. Masseproducerede brændeovne er billigere end specialfremstillede brændeovne.
  • Installationsmetode. Prisen for installation af skorsten er en separat pris, som ikke er inkluderet når du køber din brændeovn. Herudover har selve installationsmetoden betydning for prisen.

Pejsetyper

Vær opmærksom på, at priserne varierer baseret på ovenstående faktorer. De værdier, du ser herunder, er blot et estimat, og vi anbefaler derfor altid at konsultere med en lokal specialist. Derudover kan du også henvise til følgende tre kategorier:

  • Lav: Ethanol brændeovn uden skorsten (biopejs)
  • Standard: En brændeovn med fliseomslutning
  • Høj: En brændeovn med tilpasset murværk

Montering af brændeovne

Herunder kan du se nogle af de gennemsnitlige omkostninger for montering af brændeovn. Vær dog opmærksom på, at de kan variere afhængigt af det område, du bor i. 

OpgaverPris (DKK)
Istandsættelse af brændeovn2.300 kr.
Gasbrændeovn installation36.800 kr.
Vedligeholdelse af brændeovn920 kr.
Montering af skorsten230 kr.

Sådan gøres der klar til installation af brændeovnen

For at sikre, at brændeovnsinstallationen kører problemfrit, er der en række ting, som er bedst at du har styr på inden du går i gang.

Først og fremmest skal du sikre dig, at du har dine tilladelser i orden. Sørg for, at du lovligt kan installere en brændeovn i dit hjem eller lejlighed, før du går ud og køber en brændeovn. Sørg derfor for at indsende de nødvendige dokumenter for at sikre en tilladelse, så du ikke ender med at skulle betale en bøde. 

For det andet skal området for installationen afskærmes for både børn eller dyr. Murerarbejde involverer nemlig tunge materialer, som ikke bør være i nærheden af hverken børn eller dyr. Vi anbefaler derfor, at de bliver passet af familie eller venner, der bor i nærheden af hjemmet. Er dette ikke en mulighed, så hold dem væk fra området - dog stadig under opsyn.

Slutteligt bør du snakke med en fagmand der er specialiseret i installationen af brændeovne. Igen er det vigtigt, at du har godkendelserne i orden inden du får besøg af en specialist. Det er herudover også vigtigt, at både du og specialisten er enige om arbejdskravene. Uanset om det drejer sig om at flytte rundt på møbler (de fleste installatører har brug for at arbejde med en radius på mindst 2,5 meter) eller hvem der skal stille materialer til rådighed. Hvis arbejdskravene er aftalt på forhånd, så kan det spare tid og penge på installationsdagen. 

Hvordan passes en brændeovn?

Uanset om du har fået en ny brændeovn, eller om du allerede har en i dit hjem, er der gode råd at hente, når det kommer til vedligeholdelsen af den. 

Lej en skorstensfejer

Det er utrolig besværligt at rense en skorsten på egen hånd, og derfor kommer skorstensfejeren gerne og gør det for dig. At få din skorsten renset af en fagmand, vil hjælpe dig med at sikre, at den er fri for støv og snavs. 

Hæng ikke noget på, eller ved brændeovnen

Glem alt om at hænge julesokken på den indbyggede brændeovn. Det er en for stor fare at risikere blot for hyggens skyld. Så sørg for at holde dekorationer og lignende væk fra ilden.

Efterlad lidt aske i brændeovnen

Selvom det er god praksis at holde pejsen askefri, skal du sørge for altid at efterlade en smule aske i bunden. Det er med til at sikre, at ilden brænder i længere tid, da asken absorberer varmen og derved holder på den. 

Brændeovn. Lær om korrekt montering og opsætning af brændeovnen her

Spørgsmål og svar

  • Ja, det kan du. Sørg dog altid for at tjekke op på de nødvendige krav, der er ved installation af brændeovn, og tal gerne med en specialist omkring selve rummet, hvor brændeovnen skal installeres i.

  • Afhængigt af størrelsen af projektet kan det strække sig fra en dag til en uge.

  • Ja, men vi anbefaler det ikke. Ikke kun vil det spare dig for tid, men også for at undgå unødvendige omkostninger, vil det i bedre kunne svare sig at hyre en professionel til at udføre arbejdet.

  • Nej, den bør altid lukkes, når det er sengetid. At efterlade åben ild uden opsyn kan være farligt.

Skrevet af