Hvad er prisen for montering af kattelem?

Opdag hvad det koster at få monteret en kattelem med vores guide til priser
+150.000 kunder

Find en Installation af kattelem

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad er prisen for montering af kattelem?

Prisen for montering af kattelem er typisk mellem 460 til 1.870 kr. Prisen for kattelemmontering afhænger af faktorer som lemmens type og dørens materiale. Priserne varierer for glas- og trædøre. Udgifterne er opdelt i to kategorier: lemmen og installationsarbejdet. Prisen kan også afhænge af kompleksiteten af installationen og valget af en avanceret kattelem med infrarød teknologi eller mikrochip kan øge omkostningerne.Gratis AI Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et onlineestimat ud fra de bedst bedømte udbydere, på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

At have et kæledyr som del af sin husstand vækker mange positive følelser. Dit hjem skal dog ofte have særlige forhold, for at give plads til både dig og dit kæledyr.

Som katteejer ved du, at katte også har brug for deres tid i solen. Selvom de fleste katte har et godt liv indendørs, så er det ikke dårligt at have dem til at strejfe rundt i området. I stedet for at skulle åbne for din kat hver gang den vil udenfor, så kan du i stedet overveje at få installeret en kattelem.

Hvad er en kattelem?

Kat går ind af kattelem

En kattelem er en lille åbning installeret på din dør, der passer til størrelsen på din kat, så den kan gå udenfor når den lyster. De kan enten komme i den traditionelle slags eller den kæledyrsfølsomme. De sidste nye har normalt en mikrochip installeret, der lader dig vide, om din kat er på vej ud. Det er også lettere for dig at spore dem, hvis du syntes at den har været ude for længe.

Hvor meget koster det at installere en kattelem?

Flere faktorer påvirker hvor meget det koster at få en kattelem. Den gennemsnitlige pris varierer normalt fra 460 til 1870 kr. Vær opmærksom på, at installation af kattelemme i uPVC-døre ikke koster det samme som i glasdøre. Det involverer normalt to hovedfaktorer: udgiften til selve kattelemmen og arbejdsudgiften.

Hvad er fordelene ved at installere en kattelem?

Det kan gøre underværker for dig og dit kæledyr at få en installeret en kattelem på din dør. Den bedste grund ville være at give dit kæledyr mere frihed. Det ligger trods alt i deres natur at strejfe frit omkring. Der er også følgende andre fordele ved at få installeret en kattelem:

God træning til badeværelsespauser

Det er en god idé at træne sine kæledyr til selv at tage sig af deres toiletbesøg. Katte har normalt en kattebakke derhjemme, men hvis du har en baggård eller et udendørs område at strejfe i, så kan en kattelem nemt træne dem til at klare det udendørs.

Tamme kæledyrs adfærd

Kæledyr kan blive ustyrlige, hvis de er begrænset eller føler sig fængslet. De kan nemt blive stresset og ængstlige, hvis de mangler plads eller føler sig fanget på et bestemt areal.

Kattelemme sikrer, at dine kæledyr har tid til at være udendørs og strejfe, hvilket kan hjælpe med at forbedrer deres mentale tilstand og gode opførsel. Du behøver sjældent at bekymre dig om, at de farer vild, hvis du bare giver dem den sindsro, de har brug for.

Bekvemmelighed

Der er tidspunkter, hvor de sene nætter på arbejdet giver dig lyst til at sove længe. Mens du har den luksus at vælge at gøre det på dine frie dage, så har dit kæledyr samtidig også brug for tid til pauser. Hvis du har en rutine om morgenen med din kat, vil det være svært, hvis de tigger dig om at tage dem med udenfor, når du vælger at sove længe.

I stedet for at stå op og åbne for døren flere gange, kan du ved at installere en kattelem stoppe med at bekymre dig om dine kæledyr kommer ud. Ikke alene vil din kat være i stand til at gå ud af sig selv, men du kan også nyde en længere søvn i om morgenen.

Typerne af kattelemme og priser

Hvis du er interesseret i at investere i en kattelem, så kan du her læse mere information om insatalltionsprocessen. Det vil ikke koste det samme at installere en kattelem i en glasdør i forhold til trædøre. Der er fem typer af kattelemme du kan vælge imellem, som er følgende:

Type kattelemBeskrivelse
KlassiskEn lem der kun tjener én primær funktion: at lade din kat komme og gå, som den vil.
LåsbarDu har mulighed for at låse denne type af lem. Dette er perfekt, når du er udenfor, eller hvis det er tid for dit kæledyr at sove indendørs.
InfrarødVed hjælp af infrarød teknologi tilpasser lemmen adgangen til dit kæledyr via en sensor. Du har også mulighed for at få lavet flere nøgler til dine venners kæledyr, hvis de kommer forbi.
MagnetiskVed hjælp af et særligt halsbånd eller mærke kan dit kæledyr komme frit ind, selvom døren på andre tidspunkter er låst. Adgangen via lemmen hører kun til dit kæledyrs mærke, så ingen andre dyr kan komme ind uden den særlige identifikation.
MikrochipEnten ved at indlejre chippen under huden på din kat eller gennem et elektronisk mærke, så kan din kat på samme vis som med magnetiske kattelemme have unik adgang.

Typerne af installationer og pris

Der er også installationsomkostninger forbundet med en kattelem. Vær opmærksom på, at prisomkostningerne hovedsageligt baserer sig på din dørtype. Dette skyldes, at forskellige dørtyper bruger forskellige materialer. Her kan du se estimater på priserne for at installere en kattelem, baseret på dørens type:

DørtypeGennemsnitlige omkostninger (DKK)
uPVC dørpanel70 - 1.380 kr.
Trædør500 - 2.620 kr.
Enkelt glas glasdør720 - 1.250 kr.
Termoruder glasdør2.300 - 5.240 kr.
Ydervæg5.900 - 13.100 kr.

Du vil ofe også kunne finde dyrelemme til for eksempel hunde. Katte- og hundelemme er næsten ens. De adskiller sig kun i størrelse. Sæt en opgave på Handyhand og kom i kontakt med en specialist, for problemfrit at installere en hunde- eller kattelem i dit hjem. Derefter kan du træne med dit kæledyr, så de kan gøre brug af den nye dyrelem.

Sureflap Kattelem - Vejledning Til Installation i Glas

Spørgsmål og svar

  • Ja, du kan gøre dette med den låsbare kattelem. Den klassiske slags er kun en lem, som din kat kan gå ind og ud af og kan derfor ikke låses. De mere avanceret slags kattelemme kan låses automatisk uden behov for en regelmæssig lås og nøgle. Nogle af dem kræver en sikkerhedsadgangskode for at få adgang eller gennem en identifikation som bliver båret af din kat.

  • Ideelt set bør den være i stand til at passe din kat perfekt. Den gennemsnitlige størrelse af kattelemme er 15 cm over gulvet, men det er bedst at markere det med din specialist for at få tilpasset mål. Det er også vigtigt at sikre sig, at din kattelem ikke er stor nok til, at et menneske kan komme igennem. Dette kan reducere risikoen for indbrud i huse.

  • Det bedste sted at sætte din kattelem er i døre. Gerne en bagdør som fører direkte ud til en have. Det er ideelt at have kattelemmen på et tilgængeligt sted til dit kæledy,r og ikke hvor mennesker nemt kan nå. Vær opmærksom på, at kattelemmens installationer i en glasdør ikke koster det samme som i træ eller andre typer døre. Det betyder, at de også kan have forskellige krav.

  • Det afhænger af den dør, du har. Så længe din kat har let ved at få adgang til den bør der ikke være noget problem. Husk, at omkostningerne ved at installere en kattelem i en glasdør er forskellig fra omkostningerne ved at installere i en træ- eller uPVC-dør.

Skrevet af