Hvad koster det at installere en septiktank

Find ud af priserne på installation af en septiktank i denne guide
+150.000 kunder

Find en Blikkenslager

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster det at installere en septiktank?

At installere en septiktank koster typisk mellem 25.000 og 52.579 kr. Prisen afhænger af forskellige faktorer, herunder tanktype, installation, nedgravning og tilslutning af rør. Gennemsnitlig installation koster omkring 47.820 kr. Prisen inkluderer tilladelser og hensyntagen til landskabets hældning. Yderligere udgifter kan opstå ved fejlagtig installation, der kan forurene jord og grundvand. Få et uforpligtende tilbud fra en autoriseret blikkenslager via Handyhand for en mere nøjagtig pris.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Der findes et bredt udvalg af samletanke til at samle fast affald fra spildevand fra toilettets afløb. De helt gamle former for septiktanke bliver ikke længere benyttet i Danmark. Derfor er de mere moderne efterfølgere til septiktanke i stedet såkaldte samletanke og bundfældningstanke der bruger pumper og mere avanceret rørsystemer til at fjerne spildevandet fra ens afløb og grund.

Da der er så stor forskel i de mange tanke på markedet, så vil der også være stor variation i prisen for at få installeret en septiktank. Det inkluderer også omkostninger for installation, nedgravning og tilslutning af de relevante rør. 

Priserne varierer derfor med alt fra 25.000 til 52.579 kr., med en gennemsnitspris på omkring 47.820 kr. Du kan i denne guide finde svar på, hvilke faktorer der påvirker prisen for at få installeret en septiktank.

Oversigt over priser for Installation af septiktank i Danmark

TjenesteGennemsnitspris (DKK)
Installation af Septiktank25.000 - 52.579 kr.

Det er vigtigt at bemærke, at disse priser er gennemsnitlige og kan variere baseret på forskellige faktorer som geografisk placering, den specifikke type tank, og den valgte professionelle. Husk også at vedligeholdelse af din tank kan forlænge dens levetid og minimere eventuelle fremtidige reparationsomkostninger.

Hvornår får man installeret en septiktank

septiktank

En septiktank er essentiel for at have et velfungerende afløb til toilettet og bruseren i de moderne hjem. De fleste bundfældningstanke som bruges i dag laves i hård plastik, glas fiber eller lignende hårdført materiale. Denne form for tank adskiller først spildevandet fra fast materiale, som herefter pumpes væk fra tanken, så du ikke selv skal ud og tømme tanken.

Det vil kræve en professionel blikkenslager at vurdere, hvornår og hvordan en bundfældningstank skal installeres. De fleste eksisterende husstande vil allerede have systemet på ejendommens grund, men bygger du et nyt hus, så er der behov for at få sat en bundfældningstank op.

Hvad indebærer installation af en septiktank?

Installation af en tank er ikke lige noget, som man ordner selv. Det kræver en stor forståelse for blikkenslager arbejde, indsamling af tilladelser fra kommunen, nedgravningsarbejde, tilslutning af eksisterende rør og forståelse for landskabets hældninger. Professionelle vil have erfaring og forstand på disse ting og kan ofte få installeret en bundfældningstank uden det store besvær.

Det er også relevant at få hjælp fra professionelle, da der ellers kan opstå problemer. Ukorrekt installation kan føre til at der siver spildevand og affaldsprodukter ud i jorden og i værste fald grundvandet. Det kan give massive sundhedsmæssige konsekvenser, men også føre til dårlig lugt og usanitære forhold i og omkring dit hjem. Derfor er det rigtig vigtigt at få en autoriseret blikkenslager til at installere din bundfældningstank.

En professionel installatør vil også vide noget om de nødvendige tilladelser og reglementer som gør sig gældende i din kommune. De kan både selv indhente eller hjælpe dig med at få de obligatoriske tilladelser, så du kan få installeret en tank uden at komme i klemme med kommunen.

Vedligeholdelse af en septiktank

Når man allerede har en tank sat op på sin grund, så er det også vigtigt at vedligeholde denne. Du kan selv være med til at forlænge levetiden af systemet og undgå skader på tanken. Det kan du blandt andet gøre ved at undgå at bruge hårde kemikalier der dræber bakterier, idet der også lever bakterier i tanken som er nødvendige for at nedbryde visse affaldsprodukter. Pas også på med at hælde for meget olie, fedtstoffer og madrester i afløbet.

Det er også vigtigt at få inspiceret dit system med nogle års mellemrum og få undersøgt, om alt er som det skal være.

Skal du have sat en bundfældningstank eller septiktank op, så kan du spørge efter en autoriseret blikkenslager på Handyhand. Her kan du modtage uforpligtende tilbud for din opgave og tage imod præcist det bud, som passer til dine behov.

Hvordan etableres et nedsivningsanlæg, og hvad koster det?

Spørgsmål og svar

  • Det afhænger meget af størrelsen på tanken og kompleksiteten af din grund. Hvis alt udgravningsarbejdet skal laves fra bunden, så kan det godt tage en til to ugers arbejde. Husk også, at der skal hentes tilladelser, inden arbejdet kan komme af sporet.

Skrevet af