Pris for opsætning af emhætte

Find ud af, hvad det koster at få en emhætte installeret med vores guide til priser
+150.000 kunder

Find en Opsætning af emhætte

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Pris for opsætning af emhætte

At få opsat en emhætte koster typisk mellem 2.630 og 9.860 kr. Priserne kan variere afhængigt af forskellige faktorer, såsom om emhætten er vægmonteret eller skal placeres over en køkkenø. Yderligere faktorer, der kan påvirke prisen for installation af en emhætte, inkluderer kompleksiteten af installationsarbejdet og eventuelle specifikke krav i dit køkken. Valget af emhættens model og design kan også påvirke prisen.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Den samlede pris for opsætning af en emhætte ligger mellem 2.630 og 9.860 kr., mens den gennemsnitlige pris er 4.930 kr. Denne gennemsnitlige pris er beregnet ud fra en almindelig udskiftning af en underskabsemhætte med eksisterende luftudtag.

I det billigste prisleje finder du en vægmonteret kanalløs emhætte, hvor der er en eksisterende stikkontakt. Den højeste pris er gældende for en skjult skabshætte med specialdæksel og nye kanaler. Den største omkostning er for selve emhætten, som kan variere i pris fra 1.320 til over 6.570 kr.

Det primære formål med en emhætte er at suge røg og damp fra madlavning ud af køkkenet. Den trækker partikler ud af luften som typisk er fra fedt og røg. En emhætte opsættes direkte over dit komfur og rækker i reglen omkring 8 cm ud på hver side af komfuret. Der findes et stort udvalg som adskiller sig meget i kvalitet, synlighed og pris.

Oversigt over priser for emhætte-installation

Herunder finder du en oversigt over omkostningerne forbundet med installation og opsætning af en emhætte i dit køkken. Priserne varierer afhængigt af omfanget af arbejdet, type af emhætte, og om der er behov for at lave et nyt luftudtag.

OmrådePris (DKK)
Samlet pris for opsætning af emhætte2.630 - 9.860 kr.
Gennemsnitlig pris for opsætning af emhætte4.930 kr.
Pris for emhætte (lav til høj kvalitet)1.320 - 6.570 kr.
Arbejdsløn for opsætning per time330 - 660 kr.
Gennemsnitlig arbejdsløn for opsætning per time560 kr.
Pris for opsætning over køkkenø1.970 - 3.290 kr.
Pris for emhætte-installation660 - 6.560 kr.
Pris for luftudtagCa. 3.290 kr.
Arbejdsløn for udluftningskanal per time560 kr.
Samlet pris for arbejdsløn for udluftningskanal (4 timer)2.240 kr.
Arbejdsløn for udluftningskanal ud gennem taget (3 timer)1.680 kr.
Arbejdsløn for installation af køkkenudsugningskanal per time430 - 660 kr.

Pris for opsætning af emhætte

emhætte

Arbejdsløn for opsætning af en emhætte ligger mellem 330 og 660 kr. i timen, hvor den gennemsnitlige timeløn ligger på 560 kr. Der kan forekomme en ekstra udgift til kørsel. 

Arbejdet tager typisk mellem 1 til 4 timer. Her er der ikke taget højde for eventuelle ændringer af luftkanal eller elektriske installationer. Kompleksiteten af opgaven er den største variabel for, hvad det koster at få opsat en emhætte.

Pris for opsætning af emhætte over køkkenø

Pris for opsætning af en emhætte over en køkkenø ligger mellem 1.970 og 3.290 kr. afhængigt af, hvor lang tid det tager for opsætning. I de fleste tilfælde tager det mellem tre og fire timer. 

Mindre emhætter tager i reglen mindre end tre timer at installere. De største emhætter kræver  tit mindst to personer at opsætte. Installationen er typisk ret dyr for denne løsning, da det kræver luftudtag gennem taget.

Pris for installation af emhætte

Installation af en emhætte ligger prismæssigt mellem 660 og 6.560 kr. Grunden til den store prisforskel er grundet udluftningskanalen, om denne skal ændres, om den findes på forhånd eller om der skal trækkes et nyt system. 

Emhætter bruger udluftningskanalen for at kunne suge røg og damp ud af huset. Udluftningskanalen kan enten gå lige ud gennem væggen eller gå op gennem loftet.

Hvad koster det at få lavet et luftudtag

Det er nødvendigt at udluftningskanalen er i orden, for at luften som emhætten suger ender udenfor. Prisen ligger på omkring 3.290 kr., afhængigt af den arbejdskraft det kræver og hvor omfattende opgaven er.

De største prisvariabler ligger i hvor lang tid den nye udluftningskanal koster at lave, samt den vej den skal gå. Enten går den ud gennem væggen eller op gennem taget.

Installationsomkostninger for udluftningskanalen

Den gennemsnitlige arbejdsløn for at få lavet udluftningskanalen er 560 kr. i timen, for op til fire timers arbejde. Det giver en samlet pris på 2.240 kr. Denne pris inkluderer ikke omkostningen for selve udluftningskanalen. 

Ud over længden af udluftningskanalen, kommer prisen også an på antallet af drejninger, udluftningskanalen skal have, og det spiller en stor rolle i forhold til den samlede pris.

Pris for udluftningskanal ud gennem taget

Arbejdslønnen for at få lavet udluftningskanalen ud gennem taget taksere normalt ikke mere end tre timers arbejde med en gennemsnitlig løn på 1.680 kr. Denne installation koster normalt mindre, end hvis den skal gennem væggen, fordi det ofte kræver færre sving. I de fleste tilfælde kan udluftningskanalen gå fra emhætten ud gennem taget uden at dreje. 

Det er dog vigtigt, at udluftningskanalen ikke stopper på loftet, da dette forhindrer røg, os og damp i at forsvinde fra huset.

Hvad koster en køkkenudsugningskanal

Installation af en køkkenudsugningskanal kræver omkring tre timers arbejde, med en timeløn på mellem 430 og 660 kr. Omkostningerne ved at installere en køkkenudsugningskanal er omtrent de samme som at installere udsugning på badeværelset.

En køkkenudsugning er faktisk ikke en del af selve emhætten, selvom mange mennesker bruger de to udtryk om det samme.

Gør-det-selv i forhold til at hyre en installatør

De vigtigste overvejelser du skal gøre dig, når du har taget beslutningen om at få en ny emhætte, er om du selv ønsker at installere og opsætte den, eller om du vil hyre en professionel installatør. En erfaren gør-det-selv håndværker kan sagtens selv være i stand til at installere en emhætte uden udluftningskanal fordi denne type kun kræver, at du tilslutter ledningerne og skruer emhætten op på plads. 

Du kan få hjælp fra en lokal gør-det-selv håndværker til at opsætte din emhætte ved at bruge Handyhand. Her kan du lægge din opgave op og indenfor kort tid begynde at modtage tilbud.

En ventileret emhætte kræver normalt en installatør til at skære igennem murværk, og den opgave bør du lade en installatør udføre.

Emhætte Guide: Hvilken type emhætte skal jeg vælge?

Spørgsmål og svar

  • Nogle elektrikere installerer emhætter, men du bør bruge en installatør der har særlig erfaring i at installere emhætter. I sjældne tilfælde er du måske nødsaget til at få en elektriker til at klare den elektriske del af opgaven. Det kan være i tilfælde af der ikke installeret el i forvejen. Det er normalt ikke nødvendigt, da de fleste emhætter har en forlængerledning, som du blot kan tilslutte i en stikkontakt.

  • Emhætter behøver ikke at have udluftningen til at gå udenfor dit hus. Dog er det den mest effektive måde at få røg, os og damp i luften ud af dit hus. Alternativt kan en kanalløs emhætte, der blæser luft ind i køkkenet som recirkulerer røg, os og damp i hele dit hus være en anden løsning.

Skrevet af