Hvad koster gipsvægge og gipslofter?

Få et overblik over priserne på gipsvægge og gipslofter med denne guide
+150.000 kunder

Find en Gipsvægs installatør

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster gipsvægge og gipslofter?

Gipsvægge koster 15.000 kr. at opsætte i et værelse på 100 kvadratmeter, mens prisen for et gipsloft på 2,5 meter er 4.500 kr. Priserne på gipsvægge og gipslofte varierer afhængigt af gipstype, finish og struktur. Generelle priser ligger mellem 5.000 kr. og 24.000 kr. Omkostninger afhænger også af placering og dekorative tilvalg. Der findes forskellige typer gipsplader, herunder almindelige, vådrumsgips, brandgips, fibergips, gulvgips og vindgips. Reparation af gipsvægge kan også udføres, med priser typisk mellem 75 kr. og 750 kr. pr. kvadratmeter for at lappe et hul. Bestil en tømrer gennem Handyhand for hjælp til installation.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Hvorfor vælge gips som dit byggemateriale?

Gips er et brandsikkert materiale til dit hjem. Derudover er det et godt valg til brug for skillevægge eller nedsænkede lofter, fordi materialet virker godt som et lydisolerende materiale. Til badeværelser eller andre vådrums arealer, er det vigtigt der lægges gipsplader af vådrumsgips. 

I Danmark har man undersøgt at hele 90% af samtlige nybyggede boliger, bruges der gipslofter. De er relativt billige, og giver samtidigt en ensartet overflade, hvor et ideelt pudset loft kommer til udtryk. Gips materialet bruges bedst til boliger med matchende eksisterende materiale, og til buede overflader.

Hvad koster det?

handyman opsætter gipsvæg

For et værelse på 100 kvadratmeter, vil opsætning af en gipsvæg koste gennemsnitligt 15.000 kroner. Hvorimod prisen på et gipsloft på 2,5 meter 4.500 kr. Dog er de samlede omkostninger for gipsvægge og gipslofter, varierende i forhold til hvilken type gips, finish og struktur du vælger. Nedenfor får du en oversigt over gennemsnitlig gipsplade priser, kontra kvalitet:

Gennemsnitlige gips priser

Gennemsnitlige omkostninger (DKK)Lavpris (DKK)Højpris (DKK)
15.000 kr.5.000 kr.24.000 kr.

De endelige omkostninger på dit byggeprojekt afhænger af den gipstype, lokation, og dekorative tilvalg. Disse overvejelser bør du have gjort inden du planlægger dit næste gips byggematerialer projekt.

Der adskillige gips typer på markedet, følg med nedenfor:

  1. Almindelige gipsplader: Billigt materiale, mest anvendte type i dag. Oftest beklædes væggene her med to lag gips, det er dog muligt at nøjes med et enkelt lag.
  2. Vådrumsgips: Ideel til køkken med mad damp, og da badeværelser, da den er behandlet med fugtafvisende imprægnering.
  3. Brandgips: Denne type tilsættes ler, mineraler og glasfibre som betyder at pladen under brand er mere modstandsdygtig overfor brandens påvirkninger.
  4. Fibergips: Her tilføjes der fibre til gipsmaterialet, der kan komme fra genbrugspapir. Fibrene gør at pladen er stærkere end en almindelig gipsplade.
  5. Gulvgips: Dette er en god brandhæmmende type, som er god til optage og dæmpe lyd. På en første sal, ville denne variant være oplagt at anvende.
  6. Vindgips: Typen her er bruges bl.a. til dampspærre. Gipspladen bliver imprægneret og er modstandsdygtigt overfor fugtpåvirkninger. Jo højere z-værdi, desto mindre vil damp og luft kunne trænge igennem.

Kan min gipsvæg repareres?

Jo det er muligt at reparere din gipsvæg, bl.a hullet i din gipsvæg. Prisen for at få lappet dit hul i gipsvæggen varierer fra 75 - 750 kr. pr kvadratmeter. Da de fleste reparationer ikke fylder mere end en kvadratmeter, findes prisen rimelig, især taget i betragtning af at nogle installatører opkræver omkring 150 kr. eller mere pr. revne.

Opret en opgave og bestil en tømre til at installere en gipsvæg hos Handyhand allerede i dag.

Byg en gipsvæg: Sådan opfører du din nye skillevæg

Spørgsmål og svar

  • Ja gips sprækker med tiden. Ser du en revne, uanset størrelse, opret da en opgave og få den repareret af en gipsvægs installatør hos os snarest muligt, inden tabet bliver større.

Skrevet af