Sådan vasker du en bil?

Få en skinnende ren bil med vores enkle guide til bilvask

De fleste nyder at køre i en skinnende ren bil. Dog kan dit køretøj desværre være noget af det sværeste at holde rent. Du skal vaske din bil regelmæssigt og det er derfor en god idé at lære, hvordan du vasker en bil ordentligt derhjemme. Det kan også mindske slitage og dermed bevare værdien af din bil.

Mange mennesker er bekymret for de skader, som en automatiseret bilvask kan forårsage. Det kan også være en meget dyr omgang for en helt almindelig bilvask. Alternativet er at klare opgaven selv.

Det nødvendige værktøj til bilvask

rengøring af bil med vand og sæbe

Det rigtige udstyr til en rengøring er vigtigt for, at din bil altid ser bedst ud. Du kan også gøre arbejdet meget lettere. Få forberedt alt inden du begynder på at vaske din bil. Du skal bruge følgende:

 • En slange og sprøjtemundstykke
 • En blød svamp 
 • Bilvaskemiddel
 • En hjulbørste
 • Mikrofiberklude
 • Mikrofiber håndklæde 
 • To spande – en til den beskidte svamp og en til dit sæbevand

Det er især relevant at have to spande. Bruger man kun en spand, så vrider man skidtet fra bilen ned i spanden, for derefter at smøre det på bilen igen. Undgå at spilde tid ved at have både en ren og snavset spand vand.

Hvis du virkelig laver en ordentlig indvendig og udvendig rengøring, skal du også have en støvsuger, gummihandsker og vinduesrens klar.

Det er meget vigtigt, at du undgår at bruge håndsæbe, opvaskemiddel eller andet, der ikke er bilvaskemiddel. De rigtige vaskemidler er specielt designet til at beskytte din bils lak og voks og giver samtidig en bedre rengøring.

Hvor skal jeg vaske min bil derhjemme?

Det er vigtigt at vælge det rigtige sted til din bilvask, men det er også vigtigt at vælge den rigtige dag. Hvis det er muligt, så vælg en overskyet dag og vask din bil på et fladt og skyggefuldt sted med plads til at åbne bilens døre helt.

Sådan vasker du en bil ordentligt derhjemme

Det er altid godt at starte med at vaske dine fælge, da de er de mest beskidte områder. Det er bedst at undgå at have snavs i nærheden af ​​ lakken. Brug sæbevand og en solid svamp til fælgene. Du kan gøre tingene lidt nemmere for dig selv ved at investere i et vaskemiddel der bruges decideret til rengøring af fælge. Bortset fra det, så handler det om at skrubbe godt.

Når der er taget hånd om hjulene, skal du skylle hele køretøjet af for at slippe af med løst snavs. Herefter kan du vaske bilen i enkelte sektioner.

Arbejd systematisk fra top til bund for at undgå at støv og snavs fra de øverste områder falder ned på allerede rengjorte områder.

Arbejd i følgende rækkefølge for bedste resultat:

 1. Tag
 2. Vinduesstøtter og vinduer
 3. Toppen af ​​motorhjelmen og øvre paneler
 4. Midten af ​​dørene og bagagerummet
 5. Forreste kofanger
 6. Nederste paneler
 7. Nederste del af dørene
 8. Bag kofanger

Når dette er gjort, giv dit køretøj en sidste skylning med en blid spray for at efterlade færre pletter.

At tørre din bil er lige så vigtigt som at vaske den, og opgaven bliver mere effektiv med et stort mikrofiberhåndklæde. Når dette er gjort, kan du til sidst give bilen et lag voks. Bilen holder længere og bevarer sin glans med korrekt påført voks.

Rengøring af bilruder 

Rene spejle, sideruder, for- og bagruder er et andet vigtigt element for at sikre, at din bil ser bedst ud. Et udsyn frit for snavs igennem forrude og spejle er meget vigtigt, og derfor er den rigtige rengøringsmetode også vigtig.

Processen afhænger af, om du har standard- eller tonede ruder. standard glasruder kan klares med en kombination af glasrens og en microfiberklud. Sprøjt glasrenseren på microfiberkluden, ikke glasoverfladen, for at undgå, at sprayen drypper på andre overflader.

Tonet glas håndteres bedre med sæbevand og en blød mikrofiberklud for at beskytte kvaliteten af ​​farvefilmen.

Rengøring af bilens interiør

Rengøring af bilens interiør er en vigtig del af processen. Du bør begynde med at fjerne alt affald og løse, personlige ting, så du ikke mister dem til støvsugeren.

Herfra handler det om at støvsuge hver en krog og derefter bruge en klud til at rense overflader. Sørg for at støvsuge under sæderne og tørre luftåbningerne og andre svært tilgængelige områder af. Du kan eventuelt også bruge en lille børste med en smule sæbevand til at rense pedalerne som med tiden bliver ekstremt snavsede.

Hvordan holder jeg bilen ren?

Du har brugt timer og kræfter på at rengøre bilen, så du vil sandsynligvis gerne holde din bil ren så længe som muligt. Nogle få forebyggende handlinger kan holde den ren længere end normalt.

Overvej altid, hvor du parkerer din bil, og undgå at parkere under træer. Hvis du kan, undgå nye grusveje når du kører, da de kan svine rigtig meget.

For interiøret, undgå mad og drikkevarer der drysser eller spilder. Du kan også rengøre dine sko, før du sætter dig ind i bilen. Det anbefales, at du vasker din bil en gang hver 14 dag. Regelmæssig rengøring forlænger bilens levetid og gør også fremtidige rengøringer nemmere at foretage.

Rengøring af din bil kan godt tage noget tid og være omstændigt for mange. Du kan derfor i stedet for hjælp til bilvask på Handyhand. Her kan en ekspert klar rengøringen for dig og sørge for, at din bil bliver skinnende ren.

Sådan vasker jeg selv bil, og fjerner tjære samt flyverust

FAQ - ofte stillede spørgsmål

 • Som udgangspunkt skal en bil vaskes hver anden uge eller deromkring. Men hvis du bor i et kystområde bør du vaske bilen oftere, idet salt kan forårsage metalkorrosion og rust.

 • Det er meget vigtigt, at du altid bruger det rigtige bilvaskemiddel og undgår at bruge håndsæbe, opvaskemiddel eller andet. Korrekt rengøringsmiddel er specielt designet til at beskytte din bils lak og voks, samtidig med at det giver en god rengøring. Du kan muligvis også finde en kombination af vaskemiddel og voks i enn to-i-en flaske. Kombinationen vil rense og sørge for voksbeskyttelse. Dette vil spare dig for at udføre det ekstra arbejde med at vokse, når din bil er tør. Det skal dog bemærkes, at dette ikke vil være så effektivt som at påføre et selvstændigt voksprodukt.

 • Der er et par grunde til, at du måske vil vaske din bil derhjemme. Den første er bekvemmelighed. Du bor måske ikke i nærheden af ​​en bilvask. En anden grund er omkostningerne. Bilvask kan være dyrt. Du vil få mange flere vaske ud af en flaske bilvaskemiddel til meget lavere pris. Vask af din bil derhjemme vil tage mere tid og kræve flere kræfter, men sammenlignet med at sidde i en drive-through-vaskehal, er prisen meget lavere.

Skrevet af