Kunstnerisk illustration af korrekt skrælning af en rødbede, der viser trin-for-trin teknik for optimal skrælning.

Skræl en rødbede på bedste vis

Hvis rødbederne alligevel skal koges, kan de efter kogning ”smuttes”, mens de stadig er varme. Skrællen glider af nærmest af sig selv, og man sparer tid og besvær. Skær desuden altid rødbeder på en plastikpose oven på skærebrættet, da saften kan misfarve brættet og de omkringliggende genstande.

Det bedste måde at skrælle en rødbede på er ved hjælp af en skarp kniv. Først og fremmest, så skal man starte med at vaske rødbeden grundigt, da dette vil fjerne eventuelle bakterier og snavs fra overfladen. Herefter kan man begynde at skrælle den. Det er vigtigt, at man bruger en god og skarp kniv til dette formål, da dette vil gøre processen lettere og mere effektiv. Man starter med at fjerne toppen af rødbeden, samt bunden - begge dele kan kasseres eller bruges til andet madlavning senere hen. Herefter kan man begynde at skrælle selve rødbeden ved hjælp af kniven. Her er det vigtigst, at man forsøger ikke at fjerne for meget af kødet undervejs - altså prøv ikke bare lige pludselig at rive hele overfladen af i et stræk! I stedet for sådan noget, så prøv i stedet blot langsomt og forsigtigt at trække kniven mod overfladen på rødbeden - herved vil du undgå unødig spild af kostbart kød!


Med disse tips og tricks, så burde det være muligt for enhver at skrælle en rødbede på den bedst mulige måde. Det er vigtigt at huske på, at det er bedst at skrælle rødbederne før de koges, da dette vil gøre det lettere og mere effektivt. Med dette i tankerne, så kan man nu med sikkerhed skrælle rødbederne på den bedst mulige måde. Afslutningsvis ønskes der held og lykke med skrælningen!